Poveste pentru parinti

by Daniela on 27 ianuarie, 2011

Nu mai stiu unde si in ce conditii am auzit-o:

Un grup de broaste, s-au adunat si au decis sa faca un concurs de alergari, cu multiple obstacole si care sa se finalizeze in varful unui copac, un maraton. Au invitat televiziunea, radiourile, fotografii si toate celelalte animale ale padurii. Concursul a inceput, la start fiind prezente peste 100 de broscute.

Pe toata lungimea traseului pe care trebuiau sa alerge, de o parte si de alta erau mii de spectatori. Din momentul in care s-a dat startul cei de pe margine au inceput sa comenteze: uite-o si pe asta ce mica e.., uite alta e cam slaba, …apoi radeau si continuau, …uite asta e clar nemancata si ….cealalta din spatele ei este sigur obosita, …..sau …aia sigur nu e in stare de asa ceva, ….asta e prajita de soare …..iar cea din margine are o fata de sarpe nu de broasca……..Aceste  comentarii erau auzite de broscutele care alergau si rand pe rand au inceput sa renunte, sa se simta obosite, sa nu-si mai doreasca sa continue simtindu-se incapabile sa ajunga la finalul competitiei, abandonau cursa.

Una singura a continuat si a terminat intregul concurs, a fost premiata si felicitata si la un moment dat un reporter a a intrebat-o cum de a avut puterea sa termine concursul? Broscuta finalista a aratat spre urechile ei- era surda!

{ 3 comments… read them below or add one }

Diana februarie 10, 2011 la 09:46

Hihihi! Geniala!!!

Răspunde

Ioana martie 13, 2013 la 23:25

E si o carte cu 101 poveşti vindecătoare pentru copii şi adolescenți. Folosirea metaforelor în terapie (George W. Burns), foarte frumos scrisa si explicate anumite aspecte ale acestor povesti. Am pe undeva trasa si-o varianta pentru adulti. Pe noi ne-a pus in facultate sa facem povesti cu metafore terapeutice; foarte interesant si instructiv exercitiul in sine.

Răspunde

Daniela martie 14, 2013 la 18:11

Omul este o metafora, drumul prin viata e tot o metafora…noi le dam continut si sens. Multumesc.

Răspunde

Leave a Comment

Previous post:

Next post: